LA TERAPIA DE PARELLA

La teràpia de parella és una de les ofertes de la intervenció psicològica més útils.

Al contrari del que passa en altres formes de psicoteràpia, no cal haver rebut un diagnòstic de trastorn mental per recórrer-hi, perquè el nucli en el qual actua la teràpia de parella no és l’individu, sinó la relació.


De vegades, les parelles necessiten anar al psicòleg


No obstant això, aquest avantatge és, alhora, un petit inconvenient. El fet que les relacions siguin una cosa tan variable i que en elles coexisteixin diversos punts de vista fa que els problemes que hi ha en ella no siguin percebuts de la mateixa manera.

De vegades sembla que la relació va molt malament, però poc més tard es produeixen en ella moments molt agradables que fan que ens replantegem si el que crèiem que era un problema seriós ho era realment. A vegades un dels membres de la relació pensa en la ruptura conjugal, mentre que l’altra ni tan sols sap que l’altra persona no està satisfeta. En altres ocasions, problemes greus en el si de la relació queden normalitzats i s’interpreten com a coses normals, fases per les quals passa qualsevol parella.

Part d’aquestes incongruències són, en part, la raó per la qual val la pena plantejar-se la següent pregunta: com se sap quan ha arribat el moment d’assistir a teràpia de parella?

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.