EsKetamina

La EsKetamina es un derivat de la Ketamina en pols aprobat per us nasal amb spray

Per un tractament immediat i per persones que no responen be als tractaments convencionals per depressió.

La Esketamina, que recentment va entrar a proves clíniques com una substància que ajudaria a pacients amb depressió severa, és ara oficialment un medicament legal que es farà servir com un aerosol nasal per tractar els pacients que no responen als medicaments tradicionals per a la depressió.

Aquesta setmana, l’Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units, millor coneguda com la FDA, va aprovar l’aerosol nasal derivat de la substància, anomenat esketamina, i que ja està sent desenvolupat per la companyia farmacèutica Johnson & Jonson.

La ketamina s’ha utilitzat com anestèsic durant dècades i es va provar experimentalment per tractar la depressió a la fi dels 90, tot i que es va administrar de manera intravenosa.

La subsidiària de Johnson & Johnson, Janssen Parmaceutical Companies, vendrà el medicament sota la marca Spravato. D’acord amb Husseini Manji, el desenvolupador del nou medicament, serà de tres a quatre vegades més forta que la ketamina regular, el que permetria als metges administrar dosis més petites amb menys efectes secundaris.

Segons Manji, l’aerosol nasal es tornarà efectiu en tot just hores del seu ús, en comparació amb les quatre a vuit setmanes que la majoria dels antidepressius prenen per començar a funcionar. Va dir que els pacients rebran una dosi de esketamina dues vegades per setmana durant les primeres quatre setmanes, però si mostren signes de millora, l’ús es reduirà a un cop cada setmana o dues, tal com li va explicar a ABC News.

«Es pot millorar ràpidament a les persones amb la medicació nasal, però la depressió és una malaltia crònica i cal seguir veient-la d’aquesta manera».

Manji també va dir que la ketamina de grau mèdic té dos efectes secundaris «manejables»: pressió arterial alta i dissociació. «Els colors poden semblar més brillants, els sons poden semblar més brillants, pot semblar que no són reals, l’habitació pot no semblar real», va dir, però va afegir que la gravetat d’aquesta sensació es dissipa després de la primera dosi.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.