Depressió i Cap d’Any

Les festes de cap d’any són una celebració però molts les viuen amb depressió.

Passa el mateix cada dia. Quan es fa de dia, una persona es pot sentir activa, optimista i plena d’entusiasme per reprendre el ritme quotidià. Però a mesura que passen les hores la seva energia pot anar disminuint per finalment a el capvespre, quan mor el dia, arribar a sentir-embargada per la tristesa, perquè l’hora de l’ocàs crida a la reflexió, a la balança hi ha la introspecció.

Les pèrdues ocorregudes durant l’any que acaba, són els motius principals per caure en una depressió, perquè les festes de cap d’any ja viscudes amb els éssers estimats que han desaparegut, deixen una seqüela de records que són difícils d’esborrar, revivint el dolor que s’ha patit.

La forma de viure les experiències és part de la personalitat i les persones amb tendència depressiva solen identificar situacions com aquestes, d’acord al seu acostumat estat d’ànim procliu a respondre amb tristesa davant de qualsevol final.

No obstant això per a la majoria, aquesta celebració és viscuda amb l’alegria pròpia d’una festa que suposa principalment el reconeixement de tot el bo viscut durant l’any, els èxits obtinguts, el creixement experimentat, circumstàncies que alguns no aconsegueixen registrar obstinant-se a veure només la part fosca de la realitat.

Altres se senten aclaparats per les exigències a què es veuen sotmesos a cap d’any, perquè no són capaços de modificar pautes de comportament tradicionals que no volen acceptar.

Sempre tenim la llibertat de triar com passar-la bé sense molestar a ningú tenint en compte la nostra comoditat i les nostres necessitats. Però si ens aferrem a el compliment de costums familiars que ens obliguen a esgotar les nostres energies en l’intent, estarem predisposats a no gaudir dels moments agradables que puguin oferir-aquestes festivitats.

Alguns decideixen fugir i es traslladen a altres llocs avançant les vacances per no veure ningú i eludir l’allau de compromisos i activitats prèvies a les festes que els embogeixen.

No cal participar en una celebració familiar massiva si un no vol. Com sempre, cal aprendre a dir que no i evitar involucrar-se en una cadena d’obligacions que no tots estan disposats a acceptar.

Acaba un any però el més important és que comença un altre, amb nous desafiaments, en aquesta vida plena d’incertesa, en un món cada vegada més canviant i veloç que ens exigeix ​​cada dia més i que només podrem enfrontar amb optimisme.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.